Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Προβολή ταινίας



ΠΡΟΒΟΛΗ  ΤΑΙΝΙΑΣ


Τετάρτη 30 Ιούλη
20:30
παιδική χαρά οδό Πίνδου




Θέλοντας να γυρίσουν μια ταινία για τον Χριστόφορο Κολόμβο, που να πηγαίνει πέρα από το μύθο του εξερευνητή και να αποκαλύπτει τη ληστρική του συμπεριφορά απέναντι στη Λατινική Αμερική και τους κατοίκους της, ένας σκηνοθέτης κι ο παραγωγός του φτάνουν στην Βολιβία, στην πόλη Κοτσαμπάμπα, όπου το χαμηλό βιοτικό επίπεδο θα τους επιτρέψει να έχουν όσους κομπάρσους χρειάζονται με μόλις δύο δολάρια την ημέρα.
Καθώς όμως ο Σεμπάστιαν και οι συνεργάτες του βρίσκονται στα γυρίσματα, ξεσπούν ταραχές στην πόλη. Πρόκειται για ‘τον πόλεμο για το νερό’, ‘la guerra del agua’ όπως το λένε οι ντόπιοι, που αναφέρεται στα πραγματικά γεγονότα του 2000.
Η κυβέρνηση της Βολιβίας ξεπουλάει όλους τους υδάτινους πόρους σε τρεις πολυεθνικές εταιρίες. Ο λογαριασµός του νερού αυξάνεται 300%, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην μπορεί να πληρώσει. Τα νότια προάστια της Κοτσαμπάμπα δεν είχαν καν εγκαταστάσεις ύδρευσης, έτσι οι κάτοικοι δημιούργησαν μόνοι τους δεξαμενές που μάζευαν το νερό της βροχής και το φίλτραραν. Το βολιβιανό κράτος απαγόρεψε την αυθαίρετη συλλογή νερού και δημιούργησε μια αστυνομία νερού που έλεγχε τα σπίτια και γκρέμιζε τις δεξαμενές – μέχρι που οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου