Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση



Να αντισταθούμε στην επίθεση
Να οργανώσουμε την πάλη μας στη γειτονιά

Εργαζόμενε – άνεργε - νέε της γειτονιάς,

Πρέπει να αγωνιστούμε. Τα προβλήματά μας συνεχώς πολλαπλασιάζονται, αφού μετά τις εκλογές - όπως άλλωστε αναμενόταν - τίποτα δεν άλλαξε προς το συμφέρον του λαού.
Η ανεργία, η απλήρωτη εργασία, η συνεχής φορομπηξία, η ακριβή περίθαλψη, έχουν σαν αποτέλεσμα ένα μεγάλο κομμάτι του λαού να αντιμετωπίζει ζητήματα άμεσης επιβίωσης.

Πρέπει να αντισταθούμε. Γιατί τα προβλήματα μας δεν είναι φυσικό φαινόμενο που θα περάσει... μερικά δύσκολα χρόνια. Ήρθαν για να μείνουν. Είναι το αποτέλεσμα μιας ολομέτωπης επίθεσης της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κατ’ εντολή των ΕΕ-ΔΝΤ στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού. Υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών.
Την τελευταία περίοδο ξεκίνησε το μεγάλο ξεπούλημα. Πουλάνε τη ΔΕΗ, τα λιμάνια, τις ακτές. Καταπατούν ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου, όπως και στη γειτονιά μας. Μέσω του ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάζονται σε ιδιώτες τρία γεωτεμάχια και τρία ακίνητα επί της οδού Χ. Μακρή και Καλπακίου στους Αμπελόκηπους. Όλα αυτά θα προσθέσουν νέα βάρη στα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Πρέπει να οργανωθούμε. Τα προβλήματά μας δεν μπορούν να περιμένουν «σωτήρες» και εκλογές. Πρέπει να φτιάξουμε εστίες αντίστασης σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς. Τα δικαιώματα που είχαμε μέχρι τώρα (εργασιακά – ασφαλιστικά – περίθαλψης – δημοκρατικά), δεν μας χαρίστηκαν από καμία φιλολαίκή κυβέρνηση. Είναι το αποτέλεσμα ενός προηγούμενου συσχετισμού δυνάμεων στο κίνημα, υπέρ των εργαζομένων και του λαού και κατακτήθηκαν με αγώνες. Με νέους αγώνες θα τα πάρουμε πίσω!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΚΑΤΟΙΚΩΝ  ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
    τηλέφωνο επικοινωνίας:6945306548 
http://prokatampelokipon.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου