Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ανοιχτή συζήτηση – προβολή ταινίας


ανοιχτή συζήτηση – προβολή ταινίας
                 με θέμα την ανεργία, τις απολύσεις 
                                              και την απάντηση των εργαζόμενων


Δευτέρα 29 Ιούλη
19:00
παιδική χαρά (οδό Πίνδου)
 
 
Θα προβληθεί η ταινία «Δευτέρες με λιακάδα» του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα

Απευθυνόμαστε σε σένα συνάδελφε που απολύθηκες από τη δουλειά σου. Σε σένα συναδέλφισσα που είσαι μήνες απλήρωτη. Σε σένα νοικοκυρά, που δυσκολεύεσαι να ταϊσεις τα παιδιά σου. Σε σένα συγκάτοικε που δεν μπορείς να πληρώσεις το νοίκι, τα χαράτσια, σε σένα γείτονα της διπλανής πόρτας που σου έκοψαν το ρεύμα και το νερό.

Αυτό που ζούμε τα τελευταία 3 χρόνια είναι η κλιμάκωση μια συνολικής επίθεσης σε κάθε πτυχή της ζωής μας, που υλοποιείται πρόθυμα απ’ τις κυβερνήσεις με εντολή των ξένων αφεντικών ΕΕ και ΔΝΤ. Οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουν δώσει πολλές μάχες για να σταματήσουν αυτή την επίθεση, χωρίς να καταφέρνουν μέχρι στιγμής να βάλουν το φρένο. Τα παραδείγματα της Κερατέας και της Χαλκιδικής, δείχνουν πως όταν ο λαός οργανώνεται και κάνει παρατεταμένο αγώνα, μπορεί να σταματήσει αυτούς που φαντάζουν πανίσχυροι.

Ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους και το λαό.
Η μόνη μάχη που χάνεται είναι αυτή που δεν δίνεται.
 

Η προσπάθεια που κάνουμε στη γειτονιά έχει αυτό το στόχο. Να οργανωθούμε εκεί που ζούμε. Να οργανωθούμε στη γειτονιά. Να συναντηθούμε με το γείτονα. Να συζητήσουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες μας. Να παλέψουμε με τον διπλανό μας για το δικαίωμα στη δουλειά, στη ζωή. Μόνο η δική μας οργάνωση από τα κάτω μπορεί να δώσει λύση. Δεν υπάρχουν ειδικοί, δεν υπάρχουν σωτήρες.

Στις απολύσεις που γίνονται κάθε μέρα στον ιδιωτικό τομέα, έρχονται να προστεθούν και οι χιλιάδες στο δημόσιο. Χύνει κροκοδείλια δάκρυα το πολιτικό σύστημα της χώρας για τους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα. Το κάνουν επίτηδες. Θέλουν να διασπάσουν τους εργαζόμενους για να μην ενώνουν τη φωνή και τη δύναμή τους. Φοβούνται τον ενωτικό αγώνα των εργαζόμενων. Ποιοι σκέφτονται τους εργαζόμενους; Αυτοί που μειώνουν τους μισθούς, αυτοί που απολύουν, που κόβουν επιδόματα και συντάξεις; Αυτοί που τους ψεκάζουν και τους δέρνουν σε κάθε τους κινητοποίηση;

Η πρωτοβουλία κατοίκων Αμπελοκήπων σας καλεί να συζητήσουμε, για τις απολύσεις, για την ανεργία. Κυρίως όμως για το πώς μπορούμε να οργανώσουμε την δική απάντηση, τον δικό μας αγώνα. 

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε
Αντίσταση, λαϊκή οργάνωση, αλληλεγγύη

Η Πρωτοβουλία Αμπελοκήπων βρίσκεται και συζητά κάθε Πέμπτη στις 19:30μ.μ. στο λυόμενο στην παιδική χαρά στην οδό Πίνδου

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΚΑΤΟΙΚΩΝ  ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
τηλέφωνο επικοινωνίας:6945306548 
http://prokatampelokipon.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου